Kleuterdans (Gr. 1 en 2)

Kleuterdans
Zingen, dansen, klappen en springen. Dat doen we in deze les, die bedoeld is als eerste kennismaking met ballet. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de coördinatie, improvisatie en creativiteit. Door middel van gebruik van attributen (zoals sjaaltjes) maken de kinderen gebruik van de ruimte om hen heen.
Ze leren huppelen, hinkelen, springen, draaien, maar ook samenwerken in groepjes. Dit laatste bevordert het kijken naar jezelf, de kinderen om je heen en daardoor het leren van elkaar.

Klassieke Dans (Gr. 3/4 en Gr. 5/6)

Klassieke Dans (Gr. 3/4 en Gr.5/6)
In deze les kan iedereen op een gevarieerde manier werken aan een goede danstechniek en lichaamsbeheersing.
Door middel van grondoefeningen en bewegingsoefeningen aan de barre wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van lichaamshouding, techniek, coördinatie, souplesse, muzikaliteit, en creativiteit. Improvisatie, ritmisch bewegen en dansplezier spelen hierbij een grote rol.

Klassieke Dans (Gr. 7 en 8)

Klassieke Dans (Gr. 7 en 8)


Klassieke Dans (m.o.)

In deze les wordt uitgebreid gewerkt aan alle aspecten van klassiek ballet: uitdraai, voeten- en benenwerk, houding, elegantie, inleving en muzikaliteit.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan buikspieren en ademhaling. Met een twist van Vanessa, niet te stijf, variatie in muziek en vooral verantwoord en lekker bewegen.
Het niveau loopt uiteen van beginners tot gevorderden, vandaar dat voor deze les enige dansachtergrond aan te bevelen is.​​​​​​​
Danscombi (30+)
Een combinatieles van klassieke techniek en jazzdance.
Dansconditie (35+)
Dansconditie is een bewegingsles waarin de oefeningen gebaseerd zijn op verschillende danstechnieken. Een prima manier om dansen te combineren met het verbeteren of op peil houden van je conditie! Behalve diverse danstechnieken komen lichaamsbewustzijn, ontspanning en ademhaling aan bod. Doel van de les is het vergroten van kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen.

Back to Top